📍天天海南鸡饭, 九龙站圆方近期听到有一间米芝莲推介嘅海南鸡,就特登慕名而来。一试,不得了,果然名副其实!🦪🦐🍲海鲜喇沙水晶粉, $159喇沙汤底极之惹味、鲜美。锅内海鲜亦都其其足料!海鲜吸收咗汤头之后,味道亦都非常浓郁,汤中嘅香料和辣椒,让汤头更加丰富多彩。虾又大只,青口又肥美,鱿鱼又唔会韧。同时间汤头浓得嚟又唔会抢晒海鲜嘅鲜,平衡得好好!水晶粉份量充足。每一啖咬落去都好弹性同口感!超级饱肚!🦐🦑🍞黑松露墨鱼虾多士, $109多士外层炸得劲酥脆,而且唔油腻。加上多士上面嘅生菜丝同埋木鱼花,能够喺食炸嘢嘅同事,保留一点清新嘅口感,识落佢唔会觉得好腻。切开多士后,可以睇到里面嘅墨鱼和虾胶,非常足料!加上黑松露飘香,令整道菜的味道更加丰富。墨鱼、虾、黑松露三者相互融合,外脆内弹牙!🐓🐓天天海南鸡, $189皮薄肉嫩,口感滑溜唔粗糙,肉质唔柴口。浸鸡嘅处理都做到恰如其分,鸡肉吸收晒上汤嘅味道,鲜美好味!本身已经有特制嘅天天招牌酱汁淋咗喺面,在配以姜蓉、辣酱、酱油三式酱,一款菜式四款口味,非常有新鲜感!整体评价每款菜式份量都非常丰富,食完饱到行唔郁咁滞!两个人食基本上好难食得晒,所以建议大家多
📍天天海南鸡饭, 九龙站圆方

🦪🦐🍲海鲜喇沙水晶粉, $159
海鲜喇沙水晶粉

水晶粉份量充足。每一啖咬落去都好弹性同口感!超级饱肚!

🦐🦑🍞黑松露墨鱼虾多士, $109
黑松露墨鱼虾多士

🐓🐓天天海南鸡, $189

整体评价
每款菜式份量都非常丰富,食完饱到行唔郁咁滞!两个人食基本上好难食得晒,所以建议大家多嗌唔同款式嘅食物,粉面饭嗌一款其实就好够!

但整体来讲,性价比合理,而且各样菜式色香味俱全!完全配得住「米芝莲推介」嘅美誉!

店员嘅服务亦都非常之好,而且有礼!见我哋食唔切咁多嘢,帮我哋加返个盖落个饭度,以便保温。

诚心推介!
海鲜喇沙水晶粉