2022-05-28
几年前开始香港越黎越多立食寿司店~主打高质寿司,由于冇座位,所以价钱比出边平。今年留意到有趣嘅现象,而家呢啲寿司店都有位坐啦!简直系我呢啲超钟意食寿司嘅人嘅福音,因为我可以用唔太贵嘅价钱食到超高质嘅寿司,仲可以舒服咁坐添!之前想食立鮨都要去铜锣湾同尖沙咀,今日去完荃湾附近见完客先发觉原来荃湾都开左分店,即刻排队入去食。叫野食就用呢几年都好流行既电话点餐,疫情之下又方便又衞生。好快我地就点完餐,首先我地叫左三文鱼腩同带子寿司,好鲜甜同好厚切好有口感。之后叫左火炙左口鱼寿司,好有炙烧既香味,同埋左口鱼入口即融!然后分别叫左我地最爱既大拖罗同中拖罗,拖罗既油脂香真系超正,超出色。仲要劲厚切,超足料最后叫左个迷你三文鱼籽丼,本身想叫三文鱼籽军舰,碌碌下见到呢个丼成个面都系三文鱼籽超吸引,即刻改变主意忍唔住要试下! 结果真系一啲都冇失望,啲三文鱼籽好足料仲要劲鲜甜,正!一次过食左好多好好味既寿司,超满足既一餐!
叫野食就用呢几年都好流行既电话点餐,疫情之下又方便又衞生。
仲要劲厚切,超足料
一次过食左好多好好味既寿司,超满足既一餐!