2024-08-18
今日同妈咪食饭,带佢去食饺子🥟谂起呢间饺子店,2个人叫左3款饺子🥟2杯野饮,一碟凉皮同,一个期间限定既酸辣白菜。1.首先系,酸辣白菜当前菜,酸酸辣辣,好开胃,又唔会太辣🤪🤪呢个真系好食😋2.夏天热辣辣,叫左2杯野饮:山楂雪梨水,酸酸甜甜好开胃,蜂蜜柠檬薏米水都系酸酸甜甜但加埋蜂蜜,好香蜂蜜味,好滋润既感觉,我叫左热既,感觉好岩秋冬饮。比起平时得豆浆既饺子店,呢2杯野饮有惊喜,呢2杯野饮又几开胃养生,又唔会太甜,好饮。3.呢款系我好想试既煎至尊松茸饺,配个状元九鼎汤(我觉得似系粉葛汤),仲有2款松茸酱,入面都几足料,点埋个酱,好香松茸味,口感好好,外脆内软,皮薄馅多。😋😋3. 双拼汤饺,叫咗个芫荽猪肉饺子拼韭菜猪肉饺子🥟,一样系皮薄馅多,个汤似系同状元九鼎汤一样系粉葛汤?😝几好饮😋韭菜同芫荽份量都几多,好香嘅韭菜同芫荽味😗😗4.最后叫多个酸辣凉皮,份量都几多,一样酸酸辣辣加啲青瓜好开胃,又唔会太辣,如果想辣啲,可以自己加辣椒油,凉皮亦都好滑,妈咪咁识食都话入味,烟烟韧韧,滑捋捋😎😎最后,呢间饺子店,都有自己嘅豆豉辣菜脯用嚟送饺子,提升咗饺子口味嘅丰富感😝呢间饺子店,我觉得价钱都算合理嘅,
谂起呢间饺子店,2个人叫左3款饺子🥟
2杯野饮,一碟凉皮同,一个期间限定既酸辣白菜。
最后,呢间饺子店,都有自己嘅豆豉辣菜脯用嚟送饺子,提升咗饺子口味嘅丰富感😝呢间饺子店,我觉得价钱都算合理嘅,我觉得下次都可以再同屋企人食多次👍🏻👍🏻