2021-06-11
冇得去旅行,最近又想食泰国野,近近地见到荃湾有间泰国菜馆,就入去过吓口瘾🤪 入到去店员全都是泰国人,装修几有心思,好欣赏佢嘅吊灯,充满泰国特色,地方够大,坐得舒服,不过冷气超大,食野要食快少少,否则好快冻哂😂— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【鲜虾炒金边粉】$88上碟时出哂烟,真系岩岩炒起,热辣辣够哂惹味,配有四只鲜虾,亦有豆干仔,碎蛋、芽菜、葱丝等,而味道系酸酸地,唔会好辣(本人好怕太辣嘅泰国菜),亦唔算系好重口味果种,够镬气,如果唔中意太重口味,食呢个就岩岩好。— — — — — — — — — — — — — — — — — — —【泰式拼盘】$138有炸虾饼、炸鱼饼、春卷、串烧鸡各2件,有哂我想食嘅泰式小食,超邪恶,全部都系炸野!尤其欣赏个炸虾饼🍤,外层炸粉够薄,咬落都几重虾味,一d都唔粉,又够弹😋 炸春卷亦好足料,新鲜炸起够哂脆。而鱼饼香料味都几重,串烧鸡正常发挥!呢碟拼盘会跟2款泰式酱&沙嗲酱,有不同口味😋
【鲜虾炒金边粉】$88
【泰式拼盘】$138