2020-11-27
🍚海胆鱼子爆丼大佬拣嘅呢个丼饭相当足料, 海胆同三文鱼子布满成碗饭, 非常吸引😍 虽然小妹一向怕腥唔敢食海胆同三文鱼子, 但今次见到卖相咁丰富都忍唔住偷一啖嚟试下🙈 海胆甘香一啲都唔腥, 而三文鱼子都好鲜甜同样唔腥㖞😮 连小妹都觉得好味嘅时候, 大佬已经食到停唔到口, 大赞海胆非常新鲜🤣 而饭底选用赤醋饭, 比平时常见嘅白醋饭深色, 味道亦更浓郁, 加强咗海胆同鱼子嘅鲜味😋 钟意食海胆或刺身饭嘅朋友有机会可以去试下👍🍚秘之酱油渍丼呢款丼饭包含咗酱油腌过嘅三文鱼同剑鱼腩刺身, 同埋用昆布腌过嘅甜虾刺身, 以及玉子😆 刺身份量十足, 同上集介绍嘅海胆鱼子爆丼一样盖过哂成碗饭, 仲要件件都非常厚身😍 鱼生即使用酱油腌过, 但仍然保持到鱼嘅鲜味, 无被酱油味盖过🤤 咁丰富嘅丼饭嚟讲, 呢个价钱真系几抵食🤩 睇嚟餐厅嘅刺身丼都相当新鲜同高质, 值得再去食过👍 另外, 每个丼饭餐都包咗一碗面豉汤同一杯热绿茶, 大家亦可以选择加$5转汽水或加$8转餐厅嘅特饮㗎🥳呢间火锅店嘅丼饭只限午市, 而晚市会做返打边炉🥘 但如果想晚市食鱼生, 都可以叫刺身船㗎🤩
🍚秘之酱油渍丼