本身同朋友约出黎食饭仲谂紧食咩,就见到呢间海鲜火锅做紧198蚊试食价,咁难得会有咁平价既海鲜火锅就入左去试!店铺新开环境好干净舒服,平日夜晚咁啱唔洗等位就入得,落单之后一碟碟海鲜好快就送到!相里面系5人份海鲜,有沙白、白蚬、鲜元贝、鲜鲍鱼、海虾同肉蟹。份量好足同新鲜,海虾仲好生猛!整体海鲜质素都好有惊喜size都好大只,海虾爽口、蟹肉嫩滑、鲍鱼弹牙,其他都好鲜甜! 叫左一jar竹蔗茅根,店员即刻介绍系佢地自己煲既,味道清清地比较健康。另外嗌左份虾饼,食落去都ok爽口,但我觉得芫荽味淡左d~ 食完海鲜,店员就将A4和牛、猪腩肉、猪梅肉同其他蔬菜上碟。本身对和牛冇太大期望(因为系赠送),但一食入口发现真系好滑好有牛味!仲以为食完海鲜可能之后既食物质素都系普普通通,但连牛、猪都好好味,而蔬菜方面蜂巢豆腐出色!食埋肉、菜之后,店员就即刻攞埋粥底配南瓜同芋头出黎加落火锅煮,不过我个人觉得冇需要再落,因为成锅粥已经好足料,同想保留返海鲜既鲜甜味。整体海鲜都好新鲜冇雪藏味,野食份量好够,店员服务好快同地方环境都干净。试食价真系超值,有机会都会再帮衬!

另外嗌左份虾饼,食落去都ok爽口,但我觉得芫荽味淡左d~

食埋肉、菜之后,店员就即刻攞埋粥底配南瓜同芋头出黎加落火锅