今日同朋友揾到间高质素嘅火锅店,喺尖沙咀地点非常方便!餐厅设计装修古色古香,食物质素款式好多,而且食材好新鲜,汤底好足料!♡胡椒猪肚花胶鸡锅好足料!锅底有好多猪肚同咸酸菜,花胶同鸡系另上再加入锅,鸡份量大约半只,鸡肉鲜嫰滑溜,花胶大大块、都有五六块。汤底好浓郁嘅胡椒香味,加入鸡件花胶后,汤底更加鲜味浓厚,饮左2大碗汤、好好饮!♡手切顶级安格斯肥牛安格斯肥牛油脂分布均匀、雪花纹丰富,牛味浓郁,油香爆灯!口感松软、入口即溶嘅感觉。♡醉葫炉五宝丸五宝丸有蟹籽虾丸、手打墨鱼丸、梅菜猪肉丸、黑松露墨鱼丸同牛丸,全部都好好味。我最钟意食虾丸,好鲜甜。其次梅菜猪肉丸,好特别!手打丸食落爽口弹牙。♡醉葫炉五宝饺五宝饺有鲜虾云吞、黑松露香菇饺、韭菜饺、芫荽猪肉饺同鱼皮。皮薄馅靓,大大粒饺子!♡蔬菜拼盘蔬菜拼盘份量都几多下,各式各样蔬菜都有,蔬菜好新鲜。吸收晒浓郁汤底,好入味。

♡胡椒猪肚花胶鸡锅
胡椒猪肚花胶鸡锅