荃湾啲餐厅好多都已经食到厌晒。今日去咗试一间新餐厅喺荃湾新城市广场,其实平时行开都唔觉,加上呢排呢个商场装修紧,但我喺openrice见到几多好评所以专登去试吓。行入去呢间餐厅,第一个感觉觉得依间餐厅系装修几别致,全间店都用咗水手做主题。同埋啲员工都好有礼貌,我同朋友谂咗好耐唔知食边个汉堡咩好,佢哋主动过嚟推介介绍铺头最多人食同好食嘅汉堡俾我哋。最后我就叫咗芥茉子酱牛肉汉堡,我朋友就叫左牛肉啡菇芝士汉堡,咁我哋两个都有跟餐嘅,包左一杯野饮同沙律或者薯条。咁其实睇返佢哋个餐牌其实都有好多款汉堡,之后呢我哋仲叫咗个炸鸡嘅。同埋佢哋除咗呢个餐牌枱面,仲有个细餐牌仲有几款意粉嘅,如果啲大食嘅可以叫埋意粉添。啲嘢食上到枱第一眼望落去呢系好大件嘅同埋好足料,根本系冇可能一口咬得晒成个包,我同我朋友最后系分开一半层咁食。咁我觉得佢个薯条呢系好脆,同埋佢哋落咗啲类似椒盐粉嘅嘢,又唔会太干身,几好食。之后我叫𠮶个芥末牛汉堡唔差,本身我自己钟意食多啲酱嘅汉堡,佢系几多酱嘅所以啱我口味,但如果将浓味返少少会更好, 我自己觉得去汉堡偏淡少少。同埋佢𠮶块牛肉真系几厚。咁我朋友𠮶个啡菇牛肉汉堡我朋友就觉得都系好重

咁我朋友𠮶个啡菇牛肉汉堡我朋友就觉得都系好重要嘅同埋一嚟到呢块菇真系好大旧,问我朋友够唔够味,佢就觉得够嘅啱啱好,因为佢话佢本身唔钟意食啲浓味嘅嘢。
咁之后就食埋𠮶碟炸鸡啦!其实因为我哋跟餐本身已经有薯条个炸鸡都有,真系好多,建议如果跟餐嘅话,又会叫小食可以跟餐到简沙律。炸鸡几脆,同埋啲皮有香草味,佢哋应该系有揾香草腌过所以啲皮几好食,而且啲肉唔会炸到太老,几好
总括嚟讲,呢间餐厅几好食...啲汉堡足料大件,同埋价钱好合理,店舖装修都有花心机,同埋员工服务态度好好,睇得出佢哋几有心想做好间餐厅嘅