2021-09-16 105 浏览
🤎老板火锅冰室🤎作为香港人,一年四季都系咁钟意打边炉,就算系夏天,一样都可以打边炉。今次同肉食男友去左位于朗屏站嘅老板火锅冰室打边炉🤣只要拣岩个汤底,遇上唔肥嘅肉,再加超多菜,呢个都系几好嘅cheat meal。老板火锅冰室嘅材料份量相当多!我地都觉得叫多左🙈🙊🤍胡椒猪肚鲜鸡窝 半只 $138其实男朋友系gaginang,以前有一段时间上佢屋企,都会有得饮胡椒猪肚汤。而呢到嘅汤底份量好足,有成10-15件鸡肉。而汤底都好重胡椒味,越滚越浓。不过有啲可惜嘅系,当加水嘅时候只系加普通鸡汤,所以到后尾都唔系好饮到胡椒猪肚汤味。🤍美国雪花肥牛 (大) $158呢个雪花肥牛真系今次成餐嘅MVP,份量超多。重点系,油花分布得好平均,肉质超有弹性,超有牛味。我同男朋友都觉得叫细份都够晒数。而且,啲牛已经溶晒雪,唔会有一阵雪味🤍素盛 $58男朋友呢排开始钟意食菜,所以黎到打边炉就叫个素盛,有6-7种类,特别欣赏佢拣左唔同菇,好夹个汤底。🤍脆肉鲩片 $68同样地,份量都系超多,建议叫一半过下口瘾就可以了。🤍全份四宝丸 $76呢到嘅手打丸有一定水准,十分弹牙!📍老板火锅冰室元朗昌盛径18号元通楼地下9-1
🤎老板火锅冰室🤎

老板火锅冰室嘅材料份量相当多!我地都觉得叫多左🙈🙊

🤍胡椒猪肚鲜鸡窝 半只 $138

🤍美国雪花肥牛 (大) $158

🤍素盛 $58

🤍脆肉鲩片 $68
同样地,份量都系超多,建议叫一半过下口瘾就可以了。

🤍全份四宝丸 $76
呢到嘅手打丸有一定水准,十分弹牙!

📍老板火锅冰室
服务: 🤎🤎🤎🤎🤍
价钱: 🤎🤎🤎🤍🤍
再食: 🤎🤎🤎🤍🤍
————————————
#boomnbuexploretheworld #bigboomnbubu #hkfoodie #hkfoodlover #hkig #foodiehk #foodreview #foodreviewhk #hkfood #foodporn #foodlover #打卡 #coffeeoftheday #元朗餐厅 #元朗美食 #打边炉 #老板火锅冰室