2022-06-07
❣️ 黄埔木系茶屋黄埔出名就多嘢食啦~ 呢几年都唔系成日去,但因为喺附近有啲共同回忆🤣 所以间唔中都会去, 都会出现选择困难嘅情况😂 呢家嘅环境行木系风格,有啲似和室~思乡嘅我就即刻拣咗呢间😆生姜豚肉汤乌冬 乌冬汤佢一嚟到都俾佢豚肉嘅份量吓亲🤣 好似一座小山丘🗻 佢啲豚肉系半肥瘦,容易入口得嚟又唔会太肥腻~ 佢冇咩生姜嘅味道,识嘅时候都揾唔到有姜,怕姜味或怕辣嘅朋友都唔使惊😂 因为豚肉本身都有啲酱汁,连埋乌冬汤会相比清汤惹味~ 火炙帆立贝汤乌冬 乌冬汤帆立贝数量都唔少~感觉真系几抵食,质素都唔错👍 汤底清甜,唔会抢走帆立贝鲜味~乌冬嘅表现中规中矩👍 去开附近都可以一试💕菠萝苹果寒天乳酸 +$18饮品比较清爽💦 水果嘅味道比较突出,寒天增加左饮品嘅口感~ 仲有淡淡的乳酸味~系几Fresh 嘅😆
生姜豚肉汤乌冬 乌冬汤
火炙帆立贝汤乌冬 乌冬汤