2017-05-05
话说《燃味栈》系屈小姐Mark低左好耐好耐好耐既一间专门整烤饼既舖头,咁岩又系鸡汤饺子舖隔离,而又咁岩饺子店既老板突然出走,再咁岩我地行完山肚饿⋯,咁多既巧合一齐出现,睇尼连个天都想我地试一试佢啦!呢间系一间外卖店,我地驻足左系佢舖头前望住个餐牌商量左一阵,有几种烤饼同几种酱汁,都有好多选择,我地几经辛苦终于决定食左要 --- 鸡肉烤饼配芥末沙津汁 再加$5要芝士!当我地一叫完之后,店主就全部野拎晒出黎整啦,热左个煎pan 煎一煎块饼皮,再煎鸡肉⋯铺菜同蕃茄片⋯再加沙律汁⋯再铺(好多)热溶左既芝士鸡肉烤卷 加芝士$5 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好正哦!所有野都即刻新鲜整,饼皮同鸡肉即煎,芝士即场溶⋯不得了!劲流心!饼皮略略煎过,暖暖地又带点焦香,正鸡肉嫩滑无皮,外层煎至微脆,口感一流鸡同蕃茄都劲新鲜,D菜咬落索索声嫁!仲要大块过饼皮,食到尾都仲有好多料热溶芝士⋯即场溶已经冇得输绝对唔系连锁快餐果啲将块芝士夹入去,等佢自己溶果种!我地睇住店主另外煮溶一碗仔芝士再淋上去!超正!食果阵啖啖都有拉丝架!仲有,望住店主包果阵,见到个卷超足料,多到个饼皮差啲包唔哂!店主都要好努力同好高技术先可以包到唯一一样要讲
当我地一叫完之后,店主就全部野拎晒出黎整啦,热左个煎pan 煎一煎块饼皮,再煎鸡肉⋯铺菜同蕃茄片⋯再加沙律汁⋯再铺(好多)热溶左既芝士 鸡肉烤卷 加芝士$5 :⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
饼皮略略煎过,暖暖地又带点焦香,正
鸡肉嫩滑无皮,外层煎至微脆,口感一流
唯一一样要讲既呢,系芥末沙律酱既味道,虽然落得好多,但冇乜芥末味,只有蛋黄酱既甜味,可以改善下
#又KO一间on list 既
#超足料烤饼