2020-04-24 1091 浏览
睇 app 见到呢间告急,专登走咗过去帮衬。未去到之前,仲以为炖汤店会好似谭仔咁格局传统,成间店都系由啲阿姐打骰,点知原来系间装修新派嘅小店。嚟呢度帮衬,炖汤当然系主菜,我拣咗 “男女恩物” 椰子乌鸡排骨炖汤,而家晚市惠顾一客炖汤加十蚊可另选餐牌上任何食物,我唔太肚饿,冇拣到蒸饭,叫咗客吞拿鱼饭卷。首先要赞下个炖汤,非常足料,我𡁻椰子,乌鸡同排骨都𡁻到口软😆,汤水份量亦非常多,未开盅盖时,啲汤系满到渗咗出嚟。味道方面,我觉得略为偏浓同偏咸,如果轻手少少会更理想。至于个饭卷则无论卖相同配料都好平实,充满住家嘅味道。临走时,见门口有良心糖果可取,我拎咗条迷你万乐珠,立刻啪咗一粒,甜甜嘅味道中和咗刚才炖汤嘅咸味,口中甜,心更甜❤️。