2024-11-01
今日同朋友去黄埔食饺子,虽然铺位细细,但系好受欢迎,食饭时间见到好多人排队! 饺子款式有好多,基本既白菜鲜肉,韭菜鲜肉,芹菜鲜肉,香茜鲜肉饺等等。特别D既可以简煎饺,有芝士粟米饺! 简汤饺的话,汤底仲有3款简!今日叫左白菜鲜肉,韭菜鲜肉,芹菜鲜肉汤饺,原来叫9只可以叫3拼架! 平时出去食最多得双拼,3拼就可以试多D款! 汤底简左无花果栗子素汤。每只饺子都大大粒,好足料,咬落去都见到入面好多料,调味都系岩岩好。饺子皮又唔会浸到太淋~ 无花果栗子素汤好好饮,完全冇味精既感觉,同时都唔会好咸,整体感觉系健康得黎又好食! 煎饺叫左泡菜同埋咖哩鲜肉,2款都好好食! 咖哩鲜肉直情一咬就爆汁! 煎既火侯岩岩好,所以唔会好焦,好怕食到D煎饺个底焦晒,呢到就唔会,所以好有住家感觉,另外都加左个捞面,有辣有唔辣,系刀削面条,几好食,我谂呢个叫小辣会更惹味。