2022-01-26 244 浏览
🤎木金饺子制作所🤎作为一个foodie,琴日食左2餐饺已经有少少顶唔紧,今日揾左一间打卡able嘅餐厅食饺子。佢今一个餐都会配一壶汤,比你自己加落去。无睇错,系一壶汤,所以佢系拎左个净饺比你先,再自己加汤落去。而我地今日试左黄金南瓜汤同豚骨汤,南瓜汤就真系一个好新鲜嘅配搭,佢个南瓜汤做得smoothie,不过唔系话好够味。同样地,豚骨汤都系唔浓,所以要加佢既甜豉油。🌟值得一提嘅系佢嘅虾米菜脯真心正!所有饺嘅味道都好食,不过啲皮有少少厚。我自己觉得黑松露芝士豚肉饺,始终食左2餐饺子,白菜猪肉系惊会闷,所以呢个黑松露芝士真心正,佢个粟米芝士🧀都正,边有谂到饺子都可以加芝士。不过呢个奢华口味系有少少贵,但佢地个份量真系好足!经典口味 $68/8只🥟翡翠白菜豚肉饺🥟椰菜玉米豚肉饺豚骨汤配特色葱油甜豉油奢华口味🥟黑松露芝士豚肉饺🤎🤎🤎🤎🤎🥟粟米芝士豚肉饺是日餐汤:黄金南瓜浓汤
🤎木金饺子制作所🤎

🌟值得一提嘅系佢嘅虾米菜脯真心正!

经典口味 $68/8只
🥟翡翠白菜豚肉饺