2016-11-19 1740 浏览
同男朋友系朗豪坊睇完戏好肚饿,离开商场既时候,抬头望到到附近的朗晴坊有台式餐厅既广告牌,见好耐无食过cafe又咁就脚,咁就上去食左餐好丰富的晚餐。屋喔Shake  Shake黑松露薯条 ($38)薯条面洒满黑松露粒,果然好像M记的Shake Shake薯条,香脆又热辣辣,每条都散发浓浓的松露香气。但如果配上黑松露沙拉酱的话,会更滋味!野菌奶油蟹肉意大利阔条面 ($82)很喜欢多汁的意粉,才能令每条面条都挂上香滑的奶油; 而且捞上了脆卜卜的蟹子和蟹肉,又加上大量的野菌,令味道十分丰富。西班牙龙虾海鲜镬仔炖饭 ($178)重头戏来了!起初望餐牌的时候,觉得$178都颇贵,但男朋友同我都十分肚饿,所以都无理到价钱就点左。上碟时,我地两个都异口同声咁"哗"一声,因为份量真系多得惊人! 炖饭的饭粒软硬刚好,而且吸收了上汤的精华,味道不错。里面亦有好多种不同的海鲜,例如有龙虾、鱿鱼、虾同鸡肉,而且唔系切到碎湿湿,系完整咁上。呢个饭好快比我地清哂,欣赏佢用左上汤而唔系忌廉黎炖,否则会好腻。Strawberry  Daiquiri ($48) ;抹茶红豆沙冰 ($38)虽然呢度主打台式野,但亦有其他不

屋喔Shake  Shake黑松露薯条 ($38)

屋喔Shake  Shake黑松露薯条
野菌奶油蟹肉意大利阔条面 ($82)

野菌奶油蟹肉意大利阔条面
西班牙龙虾海鲜镬仔炖饭 ($178)

西班牙龙虾海鲜镬仔炖饭

虽然呢度主打台式野,但亦有其他不同种类既饮品食物。男朋友点左杯酒精类cocktail,而我就点左抹茶冰,两杯都卖相好靓。
Strawberry  Daiquiri;  抹茶红豆沙冰
宇治抹茶蒙布朗 ($38)

餐饭最后以小甜品作结,又系点左我既至爱--抹茶甜品
宇治抹茶蒙布朗
总结黎讲,叫左咁多野食都只系每人$200头,真系算唔错。特别喜欢这里的fushion特色,让食客可以自由选择自己喜欢的食物。而且地点又近朗豪坊,结帐时才知道有cinema city的电影票尾可以获赠窝夫一客,但因为食得太饱,所以无要到。但如果系cinema city 睇完戏食屋喔的话,都会系个几方便同抵食既选择。
2016-11-08