2018-10-15
同朋友食饭聚一聚,咁岩见到呢间胜价比高,又有花胶食,就冲左入去叫左个套餐,真心水准系高!先来一碗花胶汤冇味精 ,吾会好咸同饮完吾会好口干!足料吾洗多讲,我一个匙就有一大块花胶!而且仲要唔止一块,煮得够腍,用左螺头鸡等去令汤更香更有味!饮落略带鲜甜海虾亦都非常新鲜,啖啖肉而且肉质都几弹牙!鲍鱼亦都系大大只!用左果皮同葱花爆香,食落更如香口Xo酱蒜蓉素翅蒸贵妃蚌!就够哂入味素翅吸左豉油嘅香,入口惹味而且蚌就爽口新鲜!花胶鸡半只亦都好足料鸡肉嫩滑个人认为煮得熟度岩岩好。花胶份量就吾惹小,大大块在旁可以配米线或者银针粉!今次就拣咗银针粉比较特别,真系要赞一赞个汤底,鸡汤汤底好带鸡油香,加左杞子微有鲜甜,而粉配呢个汤真系无得输!食完个粉真系好饱!最后仲有甜品就系红枣杞子桂花糕,够哂养颜呀,岩哂女士,吾会太甜!有机会一定会再嚟呢间小店食
叫左个套餐,真心水准系高!
海虾亦都非常新鲜,啖啖肉而且肉质都几弹牙!
鲍鱼亦都系大大只!用左果皮同葱花爆香,食落更如香口
食完个粉真系好饱!