2018-10-01 462 浏览
作为一个汤精,梗系唔会错过任何一个饮靓汤既机会。有日系上环经过见到有间饺子店,写住汤底系「花胶淮山猪骨汤」,作为一个汤精,当然就立即流口水然后冲左入间铺头等食啦。个日叫左个「猪肉椰菜木耳饺子」同「猪肉椰菜芝士饺子」。我同朋友都选择左配面,怕唔够饱。虽然个卖相就麻麻,睇相似屋企煮,但尝过便知这是实力派饺子!先说饺子,每只饺子包左劲多馅料,劲足料!「猪肉椰菜木耳饺子」有椰菜同木耳既爽口食材,令每一啖既饺子都足满口感,而且食材十分新鲜,饺子馅料就像在我的囗腔里跳舞。至于「猪肉椰菜芝士饺子」芝士味劲浓,中意食芝士既朋友仔千其唔好错过!至于汤底方面,的确没令我失望,鲜甜美味,有啖啖既淮山香味。不过由于饺子味浓,食多两啖饺子,愈饮个汤就愈淡味哈哈!