2019-03-11 61 浏览
大角咀附近一带好多都食过试过,难得见到一间门外摆满新开张既花牌既店,就决定左要去试下。印象中依个位本身系一间日式料理餐厅,地理位置唔远,但系都几易被忽略(总是钟意走左去大街觅食🤣新开业一排之后,避开左人潮去食午餐,店唔算大,坐大约二十人左右,岩岩好唔洗等位就入得款式睇落唔算好多,主要系面食由店名睇到,虾面就系佢既招牌菜!所以我就拣左才哥虾汤面。虾面睇落馅料十足,除了虾之外,仲有豆卜同猪肉等配料。先试汤底发现有惊喜,汤底系好明显好浓郁既虾鲜味,而面底软硬程度适中,大虾又有预先已剥壳,方便食用唔洗自己手动👍🏻,味道亦不错👍🏻清炖牛展汤热辣辣既汤,足料入味,同样系配料十足。但味道同坊间的差不多。感觉汤底几用心熬制,都好够味道同料,应该唔系味精加成。两面相比之下,虾汤更出色同有独特风味

款式睇落唔算好多,主要系面食

才哥虾汤面

由店名睇到,虾面就系佢既招牌菜!所以我就拣左才哥虾汤面。

虾面睇落馅料十足,除了虾之外,仲有豆卜同猪肉等配料。

清炖牛展汤

清炖牛展汤