2021-02-06
💚麻辣香锅二人套餐呢度嘅麻辣香锅好足料,材料有午餐肉、肥肠鲜虾、牛肉、大豆、薯仔、莲藕片同花菜。肥肠好入味,鲜虾炸到好脆,连壳食都得。牛肉拉过油之后有少少炸左嘅口感,但系又唔会硬。午餐肉亦都好有惊喜,估唔到同麻辣咁夹!配菜方面最好食嘅系莲藕片,炸过嘅莲藕片仍然保持爽脆。成个锅都冇骨,啱晒懒人食!辣度方面,级数由BB辣到大辣,今次我就拣咗小辣,但系其实都唔算辣,仲小辣过谭仔十小,唔食得辣但系又想过下口瘾嘅人可以拣BB辣试下。平时食麻辣香锅,最怕系食到锅底有一大滩油,但呢度嘅麻辣香锅香味十足,而且唔多油,食晒成个锅都唔觉得好油腻,如果花椒多啲,麻味重啲嘅话就会更加好味!!!套餐配两个白饭、两个饮品同埋两个冰粉做甜品,食完辣野食返个冰粉解解辣,简直系锦上添花。味道: 🌕🌕🌕🌕🌗服务: 🌕🌕🌕🌕🌘环境: 🌕🌕🌕🌕🌘价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑------------📍 川之源 (西环)西环西营盘正街62号地舖------------#tiufufoodie在西环 #hkfoodie #hkfoodlover #hkig #foodiehk #foodreview #foodreviewhk #hkfoo
💚麻辣香锅二人套餐
味道: 🌕🌕🌕🌕🌗
服务: 🌕🌕🌕🌕🌘
环境: 🌕🌕🌕🌕🌘
价钱: 🌕🌕🌕🌕🌑
------------
📍 川之源 (西环)
西环西营盘正街62号地舖
------------
#tiufufoodie在西环 #hkfoodie #hkfoodlover #hkig #foodiehk #foodreview #foodreviewhk #hkfood #foodporn #foodlover #香港美食 #西环美食 #食好西 #食评 #香港食评 #美食摄影好味 #川之源 #麻辣 #麻辣香锅 #川菜