2017-06-23
牛奶味雪糕 椰丝 可可脆 焦糖酱 烟囱卷行完尖沙咀Cotton On 一出后门就见到呢间卖东欧烟囱卷既小店,要揾既话位置都好方便。之前系东欧都食过烟囱卷,系欧洲食既烟囱卷本身味道系几好,但因为比较dry,食到一半就有一点厌,不过,呢间香港既小店将佢带入黎之后加左新元素——雪糕,即刻有将呢个小食升华左既感觉!一冻一热、一软一脆既口感真系不得了!因为有雪糕,以至唔会食到觉得dry,绝对系个好好既构思,所以我觉得系改良版既烟囱卷。另外,佢既牛奶味雪糕系真系牛奶味,唔系一般甜品店声称既牛奶味但实情系雪呢嗱味果种假既牛奶味,系香港真系几难得,剩系真系呢点已经加晒分。仲有,雪糕本身唔会好油好肥,所以即使又雪糕又卷,但食落都唔会好快就好济好饱,食到最后一啖都仲系好满足,份量刚好,味道一试难忘,价钱合理,好有信心会返黎揾佢,绝对推荐!
牛奶味雪糕 椰丝 可可脆 焦糖酱 烟囱卷