同男朋友庆祝纪念日,知道佢钟意踢波,特登拣咗呢间以足球为主嘅西餐厅~入到去见到劲多波衫连球员签名同埋闪咭,已经觉得呢度嘅装修真系唔错,地下铺左人造草,就好似一个足球场咁样,男朋友见到都好开心~我哋叫咗份二人套餐,见到佢入面嘅配搭都几吸引~首先上咗是日餐汤同埋沙律,是日餐汤系萝卜汤,有萝卜蓉喺入面,有好浓嘅萝卜香味,估唔到平时多数攞嚟一块块咁食嘅萝卜做汤都几好饮~另外一碗叫咗黑松露蘑菇汤,好钟意佢有黑松露嘅香味,亦都有浓浓嘅蘑菇味道同埋蘑菇粒,味道几好饮~配埋热辣辣啱啱焗起嘅蒜蓉包一齐食好夹👍主菜拣咗低温煎焗挪威三文鱼柳,三文鱼焗得啱啱好,保留到三文鱼嘅肉汁,食落好juicy,唔会话煮得太熟令到鱼肉变老,配埋蘑菇忌廉汁一齐食令到味道更加不错~佢既配菜都做得几好,特别钟意佢哋嘅薯蓉,因为佢哋唔系用普通薯仔黎制作,反而用咗番薯来做薯蓉,食落甜甜地,同主菜三文鱼出奇地夹,而且蕃茄都觉得啱啱好,几欣赏佢哋做配菜都几有心思~另一款主菜就拣咗烧烤酱黑毛猪梅肉拼北海道元贝,佢哋个猪肉烤得几juicy,而且够爽口,唔会话好硬咬唔开,而且烧烤酱吼得好平均,每一啖都食到惹味既猪梅肉~个人认为最特别系佢配菜配
是日精选沙律
是日精选萝卜汤
黑松露蘑菇汤
蒜蓉包
低温煎焗挪威三文鱼柳
另一款主菜就拣咗烧烤酱黑毛猪梅肉拼北海道元贝,佢哋个猪肉烤得几juicy,而且够爽口,唔会话好硬咬唔开,而且烧烤酱吼得好平均,每一啖都食到惹味既猪梅肉~个人认为最特别系佢配菜配左荔枝,同烤过嘅猪梅肉非常夹,口感层次丰富左,而且加添左点清新感觉~
烧烤酱黑毛猪梅肉拼北海道元贝
最后甜品拣咗法式焦糖炖蛋配拿破仑同埋心太软配香草雪糕。焦糖炖蛋可以做到焦糖香脆,炖蛋够软滑,一齐食嘅话会食到两种层次,同埋佢配左拿破仑,一碟甜品可以到两款味道,啱晒我呢啲两样都钟意食嘅人☺️心太软都做得唔错,一切落去就有朱古力留心流出嚟,感觉好治愈,而且一食落去食到外脆内软嘅感觉,如果配埋香草雪糕一齐食更加会食到一冷一热嘅感觉,口感层次更加特别,很喜欢入口即溶嘅感觉~
法式焦糖炖蛋配拿破仑
心太软配香草雪糕
二人套餐有配埋野饮,我哋拣咗热红茶同埋冻红茶。呢度嘅晚餐价钱都较平民化,但系质素都唔错,下次可以再嚟食吓~
冻红茶和热红茶
2019-05-26