2021-05-02
Lockeroom Dining呢间西餐厅嘅装修特别,用咗英超球队阿仙奴做主题,除咗墙上面挂咗好多签名球衣,地下仲铺咗假草皮,连碟都用足球场嘅样⚽️我哋叫咗2个晚市套餐,套餐包咗沙律、餐汤、餐包同埋主菜,都好丰富~🥗沙律用密实玻璃樽装,感觉卫生啲👍🏼 沙律嘅醋酱另上,可以按个人口味加,最特别系有芒果爆爆珠,几清新开胃🤣🥣餐汤系红萝卜浓汤🥕第一次饮西式嘅红萝卜汤🤣味道几浓,仲有好多红萝卜蓉😛🥖餐包系蒜蓉法包,表面烘到少少脆,入面松软,而面包本身偏甜,蒜味闻落比食落香浓~不过再脆啲就好啦。最后我哋再以6折优惠加配咗2份甜品🤩 甜品6折咗都几抵食😋•🥢 波士顿活龙虾(半只)配白松露忌廉扁面 $168龙虾加咗蛋黄酱同蟹籽焗,龙虾肉都几结实同弹牙,不过稍为熟咗少少。主食其实各有2个选项,可以拣白松露忌廉或者鲜番茄汁,配扁面或者意大利饭,而我哋最后拣咗白松露忌廉扁面~ 白松露忌廉嘅松露味都突出,而且好creamy,酱汁可以沾满每一条扁面,中间仲有好多洋葱~不过面嘅口感有少少偏硬😗•🥢 炭烤美国1855牛肋排蜜糖烧肉汁 $188一碟原来有三大块连骨薄切嘅牛肋排,配菜仲有好香甜嘅番薯茸、番茄同埋煮过嘅羽
最后我哋再以6折优惠加配咗2份甜品🤩 甜品6折咗都几抵食😋
🥢 波士顿活龙虾(半只)配白松露忌廉扁面 $168
波士顿活龙虾(半只)配白松露忌廉扁面
波士顿活龙虾(半只)配白松露忌廉扁面
🥢 炭烤美国1855牛肋排蜜糖烧肉汁 $188
一碟原来有三大块连骨薄切嘅牛肋排,配菜仲有好香甜嘅番薯茸、番茄同埋煮过嘅羽衣甘蓝~
牛肋排有少少肥但无乜筋,虽然有骨,但系都好易起骨👍🏼切开见到啲肉有轻微粉红色,唔系全熟,所以肉质几淋唔会韧😋 加埋个蜜糖烧肉汁都几夹,整体几好味,不过份量都唔算好多🙈
炭烤美国1855牛肋排蜜糖烧肉汁
炭烤美国1855牛肋排蜜糖烧肉汁
🥢 朱古力三重奏心太软 $78 ➡️ $46.8
心太软嘅流心浓竭度啱啱好~呢个心太软嘅特别之处系喺热辣辣嘅心太软面头加咗一片朱古力片,望住块朱古力片慢慢融化,加埋旁边嘅白朱古力酱,真系三重朱古力,好够浓呀😛
🥢 法式焦糖炖蛋 $68 ➡️ $40.8
呢个焦糖炖蛋好迷你,用蛋型玻璃樽装住,好得意😆 焦糖面比较少,炖蛋好香云尼拿味,从旁边睇仲睇到入面有好多云尼拿籽🤩 不过炖蛋嘅质地稍为太结实,唔够滑🙈