2023-07-17
🥰 餐厅好多唔同嘅小心思都设计,任何位置都可以系打卡位,好适合庆祝同打卡。呢个环境值回票价嘅。🥣 [ 自制鲣鱼南瓜浓汤 | 𝐇𝐊$𝟖𝟐 ]望落简单,但几有惊喜。汤嘅口感几绵密,明显嘅南瓜甜,用上鲣鱼,所以整体味道都算几重。--🍲 [ 西班牙伊比利亚辣肉肠白酒忌廉蓝青口 | 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟖 ]白酒忌廉,酱汁Creamy带白酒嘅清甜。配上小面包可以吸汁食,正啊!青口份量好多,抵食嘅小食选择。--🍝 [ 双式芝士脆片经典千层面 | 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖 ]经典千层面,每层面皮都唔会太厚,中间丰富嘅肉酱。简单的美味。--⛅️ [ 𝐅𝐈𝐊𝐀 | 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟖 ]甜品外貌好特别,面头嘅云朵系mousse,一入口竟然系豆奶味,有啲惊喜。豆味明显,甜度唔高。🩵 蓝色部分系脆糖。而且好似绿油油草地嘅系抹茶曲奇。无谂到佢茶味道浓郁,配上红豆同牛奶麻糬。整体甜度唔会好高。🥰 适合打卡,又几好食嘅甜品。--🍓 [ 蓝莓士多啤梨乳酪沙冰 | 𝐇𝐊$𝟔𝟖 ]睇配搭蓝莓、士多啤梨、乳酪都觉得好清新嘅感觉。整体甜度唔高,属于夏天嘅好选择。--🏔 [ 富士山 - 破晓 | 𝐇𝐊$𝟖𝟐 ]感觉比较打卡嘅选择,味道上系焦糖牛奶嘅感觉。
🍝 [ 双式芝士脆片经典千层面 | 𝐇𝐊$𝟏𝟔𝟖 ]
⛅️ [ 𝐅𝐈𝐊𝐀 | 𝐇𝐊$𝟏𝟐𝟖 ]
🍓 [ 蓝莓士多啤梨乳酪沙冰 | 𝐇𝐊$𝟔𝟖 ]
🏔 [ 富士山 - 破晓 | 𝐇𝐊$𝟖𝟐 ]
感觉比较打卡嘅选择,味道上系焦糖牛奶嘅感觉。不过不失。