大家在旺角食开甜品、都会知有条好出名既街叫「黑布街」。今次我要食既系「白布街」既雪糕专门店,以为同黑布街好近啦,点知又难行又难揾….四周围仲搭满左棚架添。如果唔系朋友识用google map,肯定揾十世都未揾到。平时大家又会用几银食一个雪糕呢?食惯快餐店十几蚊?定G牌朱古力45蚊?如果话你知呢间专门店一个造型雪糕要50几至80几不等,唔知大家又觉得抵唔抵呢?入到去无咩人,只有一枱客。而且冷气亦有丁点不足,不过d壁画又真系几靓、充满美国漫画feel!原来呢度系限「一人一Order」…你味话,咁样都几高消费架。朋友话想去洗手间,点知度门打极都打唔开、好似有人在入面。但过左成十分钟都未见有人行出黎,我再去开门,厕所居然系无人…..坐低当然一食就要食招牌菜-七成熟牛扒雪糕。一上枱果种震撼感觉系~哗哗哗!因为干冰所制造的白烟真系好逼真,立即攞起手机拍片!但细心谂下,食牛扒果阵要淋左汁先有烟架bo~无酱又何来有烟呢?!唔讲卖相啦,卖相已经100分~转讲下食落有咩咁特别。牛扒切落去唔会太硬咬唔开,亦都唔会太淋好易溶晒。我食左一两啖,雪糕既朱古力味应该是中价贷色、不至于有Belgium chocola
大家在旺角食开甜品、都会知有条好出名既街叫「黑布街」。

朋友话想去洗手间,

七成熟牛扒

唔讲卖相啦,卖相已经100分~转讲下食落有咩咁特别。牛扒切落去唔会太硬咬唔开,亦都唔会太淋好易溶晒。我食左一两啖,雪糕既朱古力味应该是中价贷色、不至于有Belgium chocolate咁香浓、所以印象唔深刻。食到中段先有士多啤梨味雪糕,唔好同我讲系扮紧未熟既部分。哈哈,7成边有咁多粉红色呀?5成就有!
味道同样唔算出众,幸好无同朱古力味道mix up左。

食完件扒我都知赖赖地野架啦,
再食其他野可能雪糕会无咩味。点知,神奇既事发生左啦!个扮薯饼西多真系出奇地好食!既然放喺雪糕傍边都唔会摆到热野,因为会整溶雪糕 。但系冻既小西多依然好食,整块充满蛋香,
入面系花生酱,每一啖都非常香浓。配一口雪糕一齐食、尤其是系士多啤梨味、酸酸地都唔错。

好似系肠粉

另一个粉肠就有点失望,有炸红豆丸、菠罗、士多啤梨同类似jelly的肠粉。中间个雪糕球就好似偏离左个主题….根本唔知系模仿紧咩造型!中间个味都有d confuse…我朋友一食就话个vanilla ice cream 几好食…但我话根本就系豆腐雪糕。佢比较失色既原因系佢唔似其他款式用雪糕黎扮食物,而系就咁加球雪糕在中间。影相既时候靓,不过就失去左原意。