2016-06-20
晚上同朋友跑步后, 因为朋友未食晚餐,打算到毓华街随便揾嘢食, 行到去毓华里,见到有间新野㖞, 装修仲几靓仔!原来朋友之前都有留意过, 米饭主题餐厅.企系门口望下, 价钱OK㖞, 好似几靓仔咁, 决定一试!里面的环境都干净企理,MON上有7个<是日套餐>可选择,价钱都是$33-$38, 价比性高!MEUN都有不同种类的食物,米线/沙律/铁板饭/焗饭/蛋包饭等等因为去到已经差不多10点,1030左右要埋数CUT单,有些食材都没有了~友人点了<田园鸭胸铁板饭> $38, 追加迷你沙律及蒜容包($16)迷你沙律 - 酱汁都几好味, 有埋粟米系度, 菜不会苦蒜容包 - 厚身一点的方包, 不脆不够香, 不推介.<意式香草鸡肉丸> $26没想到上面有浓浓的芝士, 都可以拉丝了.鸡肉丸好食, 很好肉地, 加上酱汁很好味.我地两个都点了荔枝芦荟冰红茶,超级甜!! 上面的冰全部溶晒都系好甜,特别如果饮管系底部开始饮, 甜到我顶唔顺.其实食物与价钱比例是可以接受,不过尽量小心选食物, 甜的我会避免.
打算到毓华街随便揾嘢食, 行到去毓华里,
见到有间新野㖞, 装修仲几靓仔! 原来朋友之前都有留意过, 米饭主题餐厅.
企系门口望下, 价钱OK㖞, 好似几靓仔咁, 决定一试!
里面的环境都干净企理,
MON上有7个<是日套餐>可选择,
价钱都是$33-$38, 价比性高! MEUN都有不同种类的食物,
米线/沙律/铁板饭/焗饭/蛋包饭等等 因为去到已经差不多10点,
1030左右要埋数CUT单,
有些食材都没有了~
友人点了<田园鸭胸铁板饭> $38, 追加迷你沙律及蒜容包($16) 迷你沙律 - 酱汁都几好味, 有埋粟米系度, 菜不会苦 蒜容包 - 厚身一点的方包, 不脆不够香, 不推介. <意式香草鸡肉丸> $26 没想到上面有浓浓的芝士, 都可以拉丝了.
鸡肉丸好食, 很好肉地, 加上酱汁很好味. 我地两个都点了荔枝芦荟冰红茶,
超级甜!! 上面的冰全部溶晒都系好甜,
特别如果饮管系底部开始饮, 甜到我顶唔顺. 其实食物与价钱比例是可以接受,
不过尽量小心选食物, 甜的我会避免.