餐厅: JIKKA
资讯:

2022-06-15 501 浏览
跑马地一直都好多美食,今次我哋嚟到呢一间cafe 渡过一个休闲嘅下午 😁今次同朋友叫咗lunch set ,虾霸热狗🌭️配沙律,再加左个蘑菇 汤+ flat white coffee ,另外仲叫咗个香辣蟹肉意粉🍝,再加个洋葱汤+冷泡乌龙桂花茶虾霸热狗🌭️:热狗肠上在摆放虾仁,有沙律酱同黑椒调味,好有口感,再配上沙律菜仲有啲好清新嘅感觉香辣蟹肉意粉🍝:有海量嘅蟹肉系意粉上面,食落去其实都有啲辣,再加少少柠檬汁,反而冇咁辣,分量都有啲大😎,不过最终我同朋友都食得晒🤪至于个汤,小编就钟意饮蘑菇汤多啲,蘑菇汤好浓郁,充满蘑菇碎粒,味道都不错😋,另外洋葱汤好清甜,冇煮㶶咗嘅味道💪🏻冻乌龙桂花茶有淡淡的桂花香,可以解辣😗,flat white coffee 奶泡好细滑,咖啡味好浓郁😉而且餐厅做装修都好简约,有啲位都可以打下卡影吓相,同朋友慢慢喺度坐喺度倾吓计,渡过一个好chill嘅下午😎