2018-01-08 1483 浏览
与同事外出食lunch,如果唔系食茶餐厅,就最常去Na Thai,一来环境舒适,食物质素高,价钱又合理,一个set lunch先系$68(另加一),冻饮唔需要加钱。如果想食豪d,佢都有businesses lunch,丰俭由人。我地通常都系食express lunch,已经好够饱。我最常点泰式鸡肉金边粉,炒得干身,有鸡柳、蛋、芽菜、韭菜、豆干同花生碎,非常惹味。不过今日天气冻,想食辣野暖身,所以点左青咖哩鸡饭,鸡肉比平时食开嘅切得细块,可能系因为咁所以较入味。青咖哩香浓惹味,带点微辣,入面除左鸡肉之外,仲有荷兰豆、泰国茄子、金不换同蕃茄,材料丰富。仲有两个同事点左冬荫虾汤金边粉,用料丰富,汤头惹味。如果怕辣,可以在落单时叫佢少辣。第一碗为正常辣度,第二碗属于少辣。另外仲有泰式辣猪肉干炒河、泰式虾酱炒饭同泰式猪肉湿炒河。虾酱炒饭嘅香味香到我坐喺隔离都嗅到,好香。特别一提,店员只识讲英文,落单时要讲英文啊!

特别一提,店员只识讲英文,落单时要讲英文啊!
2018-01-08
  • 青咖哩