2022-04-12
由铜锣湾搭叮叮入黎几分钟,好钟意跑马地 静静地,见到呢间九云居 @cloudninehotpot 午市lunch set有东南亚菜食 就试下啦!店铺风格系我超钟意嘅 灰度度假风各种木同藤 嘅摆设 好舒服😍🍽 午市套餐 $128(主菜+小食+饮品)🍛青咖哩牛腩饭泰式青咖哩 🌶️少少辣 啱晒老中青。🐮 牛腩牛筋份量好足,起码7-8旧大大旧🤪 连牛筋都完全淋晒几入味。当然仲有最重要系 配菜茄子仔同青豆好足料亦好入味,捞饭一流!🦐冬荫公海鲜汤河🍜呢个冬荫公 系酸酸辣辣 好开胃😍饮落除左香料味,仲带啲蕃茄的香甜!全碗海鲜有2只大虾、一只带子同一条蟹柳🍲!河粉好软滑!衬晒!泰式鱼饼我自己超钟意食鱼饼,呢个炸鱼饼好弹牙 香料都好足,加入豆角食落更有质感!超钟意!冇咁辣嘅红咖哩好适合加入海鲜提鲜😍🥗是日九云沙律天气开始热 呢个酸酸地嘅汁 好开胃加埋泰式扎肉 爽口嘅青瓜🥒蔬菜🥬 真系好清爽舒服🥤青柠梳打颇酸的 喝一口整个人也醒起来了😂🍹冰萃水果茶大大旧果肉 + 清爽果茶!唔系好甜,岩晒解腻解暑!九云居 🍲📍跑马地奕荫街13-15号景怡大厦地舖#跑马地美食 #铜锣湾美食 ##hkfoodie #foo
店铺风格系我超钟意嘅 灰度度假风
各种木同藤 嘅摆设 好舒服😍
🍽 午市套餐 $128(主菜+小食+饮品)
🍛青咖哩牛腩饭
加埋泰式扎肉 爽口嘅青瓜🥒蔬菜🥬 真系好清爽舒服
🥤青柠梳打
颇酸的 喝一口整个人也醒起来了😂
🍹冰萃水果茶
大大旧果肉 + 清爽果茶!唔系好甜,岩晒解腻解暑!
九云居 🍲
📍跑马地奕荫街13-15号景怡大厦地舖
#跑马地美食 #铜锣湾美食 ##hkfoodie #foodie
#香港美食 #foodiehkig #foodiehkgirl #泰式美食 #跑马地 #Thai #thaifood #foodiehk #hkfoodieblogger #hkfoodig #hkfoodielife #hkfoodbloggers
青咖喱牛肉饭