2018-03-17 116 浏览
有次经过天后,记得糖水店无开门,我仲心谂:哗,香港开铺夜市都唔做,有种呀!今晚轻过,见佢开左门,帮衬一下食碗糖水。朋友就comment 一句,乜宜家有人会改呢d名嘅咩,陪著你走? 又系嘅,宜家一系就玩食字、唔系就西系日系台系,呢个名又系本土d 嘅。再细看贴在墙上的传媒报导,原来店主两夫妇经历一场大病,明白要珍惜大家的相处时间,所以就开了陪著你走甜品店。因为老板娘钟意食芋圆,所以老板都自家制芋圆,咁就真系要试一试佢姜汁蕃薯芋圆汤圆,姜够辣,汤圆都芋圆都唔系好甜,入喉舒服。朋友就点了焦糖炖蛋,试了一啖,面皮好脆,足料。整体好味,不过款式选择不太多,如果你唔食芋圆汤圆炖蛋,剩下的选择都不多。

朋友就点了焦糖炖蛋,试了一啖,面皮好脆,足料。