2024-07-16 84 浏览
这家甜品店系大学嘅回忆,和同学一起排队聊天吃甜品的日子,感觉还是昨天的事。之前突然间在铜锣湾结业,真的觉得很可惜。好在现在他们又原班人马在湾仔重开,再次约上大学同学一齐来吃,每一口到时回忆中的味道。~佢哋餐牌选择都几多,最后拣咗四款三个人一齐share。包括有榴梿水晶珠(冻)、芒果奶昔双皮奶(冻)、川贝圆肉炖雪梨(热)同蜜瓜仙草(冻)。~榴梿最近当造,而且榴梿味好香浓,水晶珠咬口不错,几爽脆。芒果奶昔双皮奶就系经典味道,芒果🥭酸酸甜甜,双皮奶滑溜非常,加上奶昔,同以前旧铺味道一模一样,高质。~朋友叫嘅川贝圆肉炖雪梨就系养生之选,香甜香甜的,加上炖得入味嘅雪梨,热辣辣,食落几舒服,最后蜜瓜仙草(冻)就冰冰冻冻好舒服,好适合夏天食,仙草质感同凉粉有啲唔同比较滑身,好清凉feel,加上蜜瓜沙冰,成件事都几特别,系呢一间舖头嘅特有味道。~聪。C Dessert (湾仔)湾仔庄士敦道35-45号利文楼地下1D号舖

聪。C Dessert (湾仔)
湾仔庄士敦道35-45号利文楼地下1D号舖