2018-10-02
今日难得工作经过中环,好有爱锦问公司班边缘同事食唔食野,想求其锦系啲寿司啊、包子店之类买个野俾他们食算,但系地铁站附近见到呢间外卖店个名好搞鬼,就影低同佢哋讲埋个颓饭俾你地!但系睇Menu啲饭一啲都唔颓,有鸡、猪、牛、鱼选择,我自己就选左个牛,牛呢就有两种,有牛仔骨同埋招牌牛肉饭,我就叫咗招牌牛肉饭配烧肉汁$60,价钱上以中环来讲实在算系咁上下便宜。一打开饭盒只见两种颜色有点吃惊,但系内有干坤,展开牛肉底下就见到红色嘅车厘小蕃茄和粟米,肉食世界里不忘一点蔬菜。牛肉好似平时打边炉嘅肥牛似的,但厚身一点不靭,裙带有些牛脂在旁,配合烧肉汁,相当开胃送饭。另外试试他们有一只黑椒汁,用牛肉沾一下再送饭也很好食。呢间颓饭原来有得送外卖,最近我都迷上用外卖Apps,下次可试试,仲有用apps叫定外卖落去拎,悭时间都几好。