2021-09-23
见教主早前表现铁板炒饭就好想食铁板烧,今次去呢间有风景嘅餐厅,但天黑乜都睇唔到。叫咗个一人餐,头盘好refreshing 个沙律新鲜。间餐厅值得一赞系好服务态度,因为朋友唔食鱼生,佢换咗一只带子俾佢。我就食鱼生。烧鲍鱼,净系食到牛油同black paper 味,唔系好食到鲍鱼鲜味,鱼就好juicy 好滑。因为我哋坐table 枱。唔系bar table, 只虾上枱系微暖,个真系好食,好香,好多虾膏。落order 个waitress 亦好细心问我哋使唔使转一份做厚烧牛,当然要加钱,咁我哋有转,好juicy 但对我嚟讲油,唔知系咪和牛。最后就系炒饭,汤,炒饭系香,但已经好饱。甜品系tiramisu,有少少太湿,不过佢唔系Italian餐厅,还可以啦。其实我哋坐table 都见到厨师表现,我哋食到差唔多十点,见个厨师同助手合作无间咁系咁烧,劲。
最后就系炒饭,汤,炒饭系香,但已经好饱。