虽然和民开左有一段日子, 但约朋友时不时都会选佢. 难得呢度会不断更新菜式. 绝对值得一赞.由于上星期肠胃不太好, 再加上有朋友唔食生野, 所以虽然黎到和民都系无叫生吃.四个人叫左个牛肉窝, 由于唔想太肥腻所以叫了普通牛肉. 个窝除左牛外, 其他都系疏菜. 十分健康, 有豆腐, 红萝卜, 冬菇, 金菇, 高丽菜等. 清清地. 黑椒鸡翼, 刚刚好四件, 一人一件, 明明系黑椒鸡翼, 但居然有一件系完全无黑椒, 真系天助我也. 食起黎果然一d都唔辣. 只有热辣辣个辣. 一咬开就出晒烟. 唔食生物, 所以叫左个熟的馒鱼寿司, 寿司size居然每件都不同, 由第一件大大件到尾就越食越细件.. 究竟想点? 但呢个好饱肚, 每人食两口就够. 鳗鱼还不差. 味道刚刚好. 大阪烧. 一黎到d木鱼跳跳下... 十分好玩. 大家系咁系度拍片. 食落去都系新鲜热辣. 而且好软身. 十分易入口. 不过咁多酱会不会好肥?呢个系饺子. 一上枱我都吓一吓. 可能见识少, 好少见到饺子连埋个底一齐上.. 但朋友们好开心个个当薯片咁食, 脆卜卜. 但我食左少少觉得有阵油益味, 所以都系小食多滋味. 讲番个饺子, 系ok

牛肉窝
鸡翼
馒鱼寿司
大阪烧
呢个系饺子. 一上枱我都吓一吓. 可能见识少, 好少见到饺子连埋个底一齐上.. 但朋友们好开心个个当薯片咁食, 脆卜卜. 但我食左少少觉得有阵油益味, 所以都系小食多滋味. 讲番个饺子, 系ok的. 够入味而且亦都十分软熟, 只要你不要我食埋底呢层就可以了.
饺子
食完晒主食就到甜品时间. 估唔到呢期居然有绿茶产品.
两位朋友食呢个, 都忘了叫什么名. 只知张相影出黎好大张, 但黎到比想像中细. 但佢地话好味, 有绿茶雪糕, 士多啤梨同丸子. 份量刚刚好. 唔会好饱.
朱古力及绿茶芭菲
绿茶芭菲
而我唔驶谂一定系绿茶芭菲. $38. 看到个价钱已经超心动. 唔好以为咁平就无咩料到. 同样有绿茶雪糕, 红豆, 脆脆, 古古力棒, 丸子同果冻等. 首先个雪糕虽然不能跟人家一级的比, 但仍算不错, 而且个古古力棒好脆, 以我唔多爱古古力的人都觉得好好味, 呢个真系推介.

另一个朋友叫的系朱古力芭菲, 同样价钱, 佢里面重有泡芙. 十分抵食而且重好够饱肚.

题外话/补充资料: 难得系旺角揾到d唔会限你时, 又唔系好贵兼又0岩食的店, 只是现在装修中. 感觉会有沙尘.
2016-05-13
牛肉窝