2018-02-24 433 浏览
年,又过年;新年重未过完,今日继续约朋友见面交换利是。本来系食完饭上朋友家同BB玩的,但系落雨,又冻;最后都系打消左依个念头,因为系咁既雨天,来回二十分钟在户外...我真系受唔住其实约左好耐,一早知会去又一城食晚饭;但系真系睇左好多日食乜好,中式我仔又唔钟意,日式我地又成日食,西式我仔钟意的,朋友又唔钟意,另外重有就系好贵。结果来来回回,都系去番Super Sandwiches度晚饭。好彩既系,因为本来预左食完饭去朋友家,所以我地系约6点早食早去佢家,所以都唔驶点等位,一入就有位坐。费城牛肉之士焗薯,加钱转左做大餐,有冻饮(要再加6蚊),有蛋沙律牛角包,沙律加汤。依碟野成碟都几好味架,但真系焗薯比以前少左好多选择啰。今次我终于唔点柠檬茶啦,因为真系唔好饮,而佢有奶茶我就点左冻奶茶,不过仔仔都重系柠茶迷,死都要点,最后当然系唔好饮啦。仔仔点的三文鱼芝士意粉,汤系一人一个既,另外佢重加点左薯条。老实,意粉都系麻麻地,冇乜味。以前D三文治同焗薯咪几好味,越搞越多野,又cut走最好味的焗薯,连三文治选拣都少左。结果,除左焗薯,其他都唔多掂。仔仔加配的芝士肉酱薯条,依个都好味既,香口野嘛朋友点的

费牛薯超餐

烟三文鱼意粉餐
加配的芝士焗肉酱薯条
仔仔加配的芝士肉酱薯条,依个都好味既,香口野嘛

三文治餐
朋友点的三文治餐,食到佢十分之唔商兴,第一佢咖啡要多奶的,单都打左多奶,结果比杯冇奶的咖啡黎;拎去counter叫加奶,倒到一枱都系,就咁叫我朋友自己拎回枱,成只杯都痴笠笠
朋友唔郁,望住个收银;收银先识自己拎起个杯话整过比朋友,叫朋友坐底等。结果,等左一阵,系拎番同一杯饮品黎,因只杯都系痴笠笠的,只系抹左少少奶积走。朋友火火地话依间餐厅D人完全唔想做咁。跟住食包,哗,个包劲硬,咬到朋友话牙较都痛埋;食左半份就放弃了。一来朋友话同个图差好远,二来真系唔好味。

我真系唔明,以前觉得Super Sandwiches几好食架,三文治同焗薯,点解依家变到九唔搭八咁?样样都做唔好。唯有焗薯都重叫好味,真系担心,下次有机会再去时,连焗薯都唔好味,咁就真系以后都唔驶再去啰
2018-02-23
费牛薯超餐