2019-07-09 518 浏览
早前睇咗呢间舖老板嘅访问,见佢访问期间个师傅示范啲野食用咩材料点煮,老板又话佢每日都会试吃做监控,见佢汤底用咁足料去熬制,云吞又有别于一般嘅云吞面店,云吞馅料只系用虾冇猪肉的,所以决定来试!云吞面($36)细细碗,适合做下午茶份量。云吞系碗面嘅底部,面喺面,盖住啲云吞。犹记得访问中个老板话面喺云吞上面而唔系喺汤里面浸住以防浸淋。我觉得呢个设计几好,啲面好爽,唔怕发到淋晒。跟老板讲嘅食法系一啖面、一啖云吞,果然咁样系最balance。成碗面里面最好味系啲云吞,真系每一粒都有两只虾!个汤底普通啦,有少少碱水味,唔系想像中咁好饮。可能想食云吞面嘅原汁原味,呢间面店冇特制辣椒油,而且啲醋同面都唔系好match。今次发现,最好食系啲云吞。我谂下次我会食净云吞!依家有得用支付宝或者微信支付俾钱,方便好多。#支持小店
云吞面

云吞面($36)
细细碗,适合做下午茶份量。

成碗面里面最好味系啲云吞,真系每一粒都有两只虾!

个汤底普通啦,有少少碱水味,唔系想像中咁好饮。
今次发现,最好食系啲云吞。我谂下次我会食净云吞!
依家有得用支付宝或者微信支付俾钱,方便好多。

#支持小店
2019-07-09