今日同朋友随意行街,肚子饿了就随机拣了间餐厅进去。一入去气氛就觉得几好,装修朴实舒适,背景音乐又轻柔,最特别系可以一边食东西一边抚摸到店里的猫咪🐾。我哋点了几样食物来试试,老实说,每一样都几出色。先系黑松露意粉,真系味道突出,黑松露味浓郁得嚟又唔会太over,意粉煮得啱啱好,唔会太腍或者太硬,每一啖咬落去都觉得好满足。再讲讲咖喱吉列猪扒饭,吉列猪扒外脆内嫩,而家谂起都仲流口水🤤,咖喱酱汁同饭的配合度亦非常高,唔会太辣,但够香,好合我口味。饮品和甜品方面,我点了一杯花茶,朋友点了朱古力,两样都好味,尤其系朱古力,浓郁又唔会太甜,末了点了个心太软,外层微脆,里头的朱古力酱温暖流心,令人无法抗拒。坐系窗边,可以边食边看街景,闲适自在。店里的猫咪又干净又亲人,有几只过嚟揾我哋玩,加分唔少。最正系员工服务态度亲切,见到我哋对猫咪有兴趣,仲主动过嚟同我哋分享吓猫咪的小故事。呢次食饭体验真系舒心,餐厅唔单止食物质素高,连埋环境同服务都一流,下次一定会再嚟!