2016-05-23 870 浏览
一直都好钟意睇苏施黄嘅美食节目,所以对佢嘅推介都好想去试一下。今日就嚟咗大埔呢间潮福蒸气石锅啦...既然苏施黄都推介呢度,咁呢度嘅野食一定系一流嘅!咁就一定要点多几样野食试真啲个味道先得啦!! 虫草花蒸新鲜鸡,啲食材好新鲜,鸡肉同虫草花一齐蒸,开盖嘅时候一阵虫草花嘅香味真系扑鼻而嚟,好香好吸引。而且虫草花嘅味道完全渗晒入去啲鸡肉入边,非常入味。鸡肉蒸得好嫩,而且一啲都唔肥腻。 嚟到先知原来呢度分时段有优惠嘎!!咁啱我地就系8点半入座,海鲜有七折优惠吖!!真系好抵食!!! 呢度嘅海鲜品种真系好多,多到都唔知拣边样好,不过吖叔会俾啲特别推介我地,我地就拣咗几样人气海鲜.... 蒸蕃薯蚬,蚬肉清洗得好干净,食唔到有沙。而且差唔多粒粒都有蚬肉,蚬肉蒸出嚟原汁原味,觉得唔够味嘅话可以自己加少少调味料落去^^食海鲜点可以少得虾呢,海中虾,长度仲长过我嘅手指,蒸出嚟嘅虾肉口感好嫩,点些少豉油就啱啱好啦! 蒸鲍鱼同大元贝,味道好鲜,就连系元贝上边嘅粉丝都好够味!!! 蒸蛏子皇,好食到连蒜茸都唔可以放过啊
蒸蛏子皇,好食到连蒜茸都唔可以放过啊
2016-04-11