2018-05-02
跟路飞一起晚餐海贼王餐厅大小姐生日,谂左好耐同佢去边度食饭。又要有啲公仔人物,但系又唔想来来去去食果几间餐厅。所以,今日试吓一啲大人钟意嘅卡通人物—海贼王 one piece 。经OpenRice订枱,餐厅帮我预留左最近公仔嘅位置,两个女都好开心。佢哋虽然唔知呢啲系咩公仔,总之有公仔陪就开心啦😂食物方面,我叫左星星薯饼:小朋友一定钟意,热辣辣,细细粒,好香口,加埋个芝士酱,好好食。正义牛扒三文治:份量好足够,配埋薯条,大大份,仲可以拣牛扒几多成熟,小朋友梗系食熟啲啦,我叫八成熟,但系都唔会好硬,个包仲要烘过,小小脆。蒜香大蚬意粉:啲蚬好大粒,而且都多,蒜香味浓,反而意粉好似唔多够。草帽日式咖喱饭:个汁都有啲辣,小朋友未必啱,只可以食饭,不过个汁几好食,仲有几粒牛柳粒。索柏帽子蛋糕:好靓嘅粉红色蛋糕,餐厅哥哥仲帮我点蜡烛,十分细心。不过餐厅真系多人,建议真系要book左枱先。用餐时间有限,不过1小时30分钟正常系足够嘅。
海贼王餐厅
食物方面,我叫左
不过餐厅真系多人,建议真系要book左枱先。
用餐时间有限,不过1小时30分钟正常系足够嘅。