2023-03-21 189 浏览
跟阿妈食米芝莲 -「厨魔名人坊」今次阿妈带我去「厨魔名人坊」食晚餐🍲杏汁炖白肺汤原盅炖汤,打开盖𠮶刻已经闻到好香嘅杏仁味道,杏汁汤底香浓,白肺十分嫩滑。😍燕窝酿凤翼拼椒盐九肚鱼燕窝酿凤翼-听落已经好高级😍香脆可口嘅鸡翼酿满一丝丝嘅燕窝😋口感丰富,鸡翼嘅肉汁融入燕窝,一试难忘😋椒盐九肚鱼-厨师起晒啲鱼骨,无骨嘅九肚鱼食落啖啖鱼肉,再配上椒盐,呢道咁考功夫嘅菜式,真系味道一流🌸炒桂花瑶柱一丝丝嘅蛋花望落似足桂花,差啲就比佢呃到😆一道巧手嘅菜式,值得一试👍🏻🕊️脆皮妙齢鸽乳鸽皮脆肉嫩🫶🏻🍖富哥咕噜肉爽口嘅咕噜肉,令人想食完一嚿又一嚿🥬啫啫生菜胆热辣辣嘅虾酱生菜,十分惹味🍚富哥招牌炒饭炒饭粒粒分明,每一啖都食到虾同香葱😋🍨焦糖银耳露(冻)焦糖平时多数用于西式甜品,今次将焦糖用嚟做中式糖水,非常特别😋厨魔名人坊 地址:中环云咸街1号南华大厦地库#中环美食 #tub中环 #tub中环美食 #米之莲中菜厅#厨魔名人坊
跟阿妈食米芝莲 -「厨魔名人坊」

今次阿妈带我去「厨魔名人坊」食晚餐

🍲杏汁炖白肺汤

😍燕窝酿凤翼拼椒盐九肚鱼

🌸炒桂花瑶柱

🕊️脆皮妙齢鸽
乳鸽皮脆肉嫩🫶🏻

🍖富哥咕噜肉
爽口嘅咕噜肉,令人想食完一嚿又一嚿

🥬啫啫生菜胆
热辣辣嘅虾酱生菜,十分惹味

🍚富哥招牌炒饭
炒饭粒粒分明,每一啖都食到虾同香葱😋

🍨焦糖银耳露(冻)

厨魔名人坊
地址:中环云咸街1号南华大厦地库