2023-01-08 960 浏览
路德围不嬲都系荃湾餐厅集居地 由平民小吃 多国美食 时尚茶饮都可以系度揾到 今日同姐妹约左食饭 决定食日本🇯🇵野 回味一下😊餐厅虽然酷似立食的装横 不过佢有得坐ga 有高脚餐椅提供 俾我地可以一路食一路睇住师傅整寿司🍣立鮨人气盛合刚坐低唔想谂野食 决定喂饱个肚先 盛合就最适合😉 包括三文鱼寿司,火炙左口鱼边寿司,北海道带子寿司,珍宝赤虾寿司,玉子寿司,鳗鱼寿司等等 炸鸡软骨前菜小吃梗系要点鸡软骨 咬落酥脆有口感 玉子烧(2件)身为蛋控的我地去到边都要点😆 配上沙律酱和三文鱼子 香味俱全炸软壳蟹巻软壳蟹份量诚意十足💕配上弹牙蟹籽令口感更丰富😊刺身类:油甘鱼刺身(3片)珍宝甘虾刺身(5条)油甘鱼刺身厚薄均匀 唔会有筋 师傅刀工唔错👍🏻 甜虾刺身亦保留到鲜味 拖罗:大吞拿鱼腩寿司中吞拿鱼腩寿司大扫罗更有油脂的鲜味融化 😍两者价钱差距唔多(10蚊内❗️)建议食高一级大满足海胆特盛(迷你)层层的海胆望到已经流晒口水🤤海胆色泽明亮 肥美食甜 基本上捞饭冇难度🤪吉列广岛蚝(2件)炸到外脆内嫩 保留了蚝肉鲜味 总括黎讲以人均$300 的价钱连加一 都系一个平民版的日式美食💕

立鮨人气盛合

刚坐低唔想谂野食 决定喂饱个肚先 盛合就最适合😉

炸鸡软骨

前菜小吃梗系要点鸡软骨 咬落酥脆有口感

玉子烧(2件)

炸软壳蟹巻

软壳蟹份量诚意十足💕配上弹牙蟹籽令口感更丰富😊

刺身类:

油甘鱼刺身(3片)
珍宝甘虾刺身(5条)

拖罗:

大吞拿鱼腩寿司
中吞拿鱼腩寿司

大满足海胆特盛(迷你)

层层的海胆望到已经流晒口水🤤
海胆色泽明亮 肥美食甜 基本上捞饭冇难度🤪

吉列广岛蚝(2件)

炸到外脆内嫩 保留了蚝肉鲜味

2023-01-04