2022-09-11
今日带朋友去食我最钟意食嘅日本嘢,个环境都几靓佢教落食日本嘢一定要食萤光鱿鱼🦑,所以我哋就叫咗一份,萤光鱿鱼冲渍 $38,呢个价钱都唔贵,原来真系好好食😋唐扬鸡软骨粒 $50好耐冇食过以前成日食日本菜都要叫,一定要多沙律酱咩都想食心大心细就叫咗两个定食,乜都有啲而且价钱好合理~晚市定食全部都有85折,路德围我又有新饭堂啦😍全部定食都系有沙律,前菜,小食,面豉汤,绝对唔求其。海胆五色丼定食 HK$292呢个入面有帆立贝,海胆,拖罗,葱吞拿鱼,牡丹虾,嚟到嘅时候哗咗一声,因为我估唔到刺身咁靓,新鲜又大片。最过分嘅系呢个定食我竟然唔识分沙律前菜同小食,因为一啲都唔似平民嘅寿司店,佢系食三文鱼籽冻豆腐,玉子烧,唐扬炸鸡。平时咁嘅质素就咁一个饭都已经要呢个价钱,仲包埋咁高级又多份量嘅嘢食,两个女仔食一份已经好够饱,真系劲抵食鹅肝安格斯牛肉丼定食 $158系人都知我除咗拖罗爱好者,其实仲系鹅肝爱好者。俾个藉口自己要食一冷一热🤭牛肉唔会好韧,而且调味几香,配埋饭食一流,钟意食牛丼嘅人可以试呢个,而且价钱好合理,佢嘅定食更有惊喜嘅系竟然配咗三文鱼刺身,烟三文鱼沙律菜同埋饺子,所以佢个价钱系绝对合理,份
唐扬鸡软骨粒 $50
好耐冇食过以前成日食日本菜都要叫,一定要多沙律酱
全部定食都系有沙律,前菜,小食,面豉汤,绝对唔求其。
海胆五色丼定食 HK$292
鹅肝安格斯牛肉丼定食 $158
牛肉唔会好韧,而且调味几香,配埋饭食一流,钟意食牛丼嘅人可以试呢个,而且价钱好合理,佢嘅定食更有惊喜嘅系竟然配咗三文鱼刺身,烟三文鱼沙律菜同埋饺子,所以佢个价钱系绝对合理,份量又多
定食仲可以加$12要一个嘅蒸蛋,佢嘅蒸蛋都几香,但系我哋两个人食到好饱,饱到差啲要猜咗佢黎食😂
但系俾我见到甜品,而且唔系好普通𠮶啲泡芙,布甸,我忍唔住就叫咗!!!!
抹茶蕨饼$30
我超钟意食蕨饼,佢又系价钱唔贵,开头冇谂过佢咁多件,真系出乎我意料
水信玄饼 $28
卖相好靓,而且好动L,俾我玩咗佢好耐,真系睇得又食得😍