2021-10-10
夜晚差不多九点,深水埗买完电子产品,知道呢间食店,开咗一段长时间,但次次路经都未帮衬过,今日刚过完黑色暴雨、及 3 号风球,见堂食人少少就尝试帮衬。叫咗全日餐 D 餐其中、「云耳椰菜鲜猪肉饺上海面+冻柠茶」,净食面 $36元,加冻饮另加 $6元,共 $42 元。先上一杯冻柠茶,一见到茶底唔浊好清澈,柠檬五片新鲜冇梅,真系同大家乐差唔多水准!坊间好多不论冷热柠茶,好多都好混浊好苦涩,好多系用冲热奶茶茶胆沟,根本唔识冲好难饮。难得呢间专做水饺食店,竟然可以冲出一杯,我觉得值 85 分以上水准,难得啊!云耳椰菜鲜猪肉饺上海面,一样有惊喜,水饺内馅料猪肉新鲜,云耳及椰菜都好味,椰菜咬落爽脆,上海面唔会过淋口感唔错,落上海面果种豆瓣酱,好食!我见厨房内每出一碗,都用倒数计时器计时,渌嘅时间啱啱好,出品确有心!阿姐尚且有礼,期间见好多人买外卖,证明熟客都唔少。现场唯一希望改善,系希望加部电视,及俾杯清茶或清水,应该会增加到堂食客。下次都会再帮衬,试下其他饺子及小食。店内堂食环境门外餐牌直幅
店内堂食环境
门外餐牌直幅
题外话/补充资料:
如果加部电视机,及奉上一杯清水或清茶,应该会更好能增添顾客。