2009-02-27 3 浏览
一心念要食海南鸡饭, 坐低就如常地都会睇睇餐牌先, 点知个脑一转比大X乐既广告迷惑左 ….”秘制马来亚咖哩” …. 于是就叫左我最爱既石斑柳 先黎个无味精中汤 : 红萝卜煲肉排, 清而不油, 但唔够甜, 但都好过狂加味精, 所以都收货 。秘制马来亚咖哩石斑柳饭 : 上枱时已经闻到咖哩香味, 但不是十分浓烈的感觉, 先试汁底, 果然唔系刺喉地辣, 反而系慢慢地透出来的香, 棷汁和奶的味道很平均, 还有点点棷丝, 很好下饭, 果然系精制。主角石斑柳饭, 肉质算结实而非一般鱼柳, 鱼味不够, 但啖啖肉取胜份量有六大件,食到尾时皮肉开始分离…失望, 如果做多d 可以做到即炸效果一定好100 倍。结论 : 价钱高了一点, 还有进步空间 。

结论 : 价钱高了一点, 还有进步空间 。