2015-11-01 843 浏览
今日真系夹都无咁桥,难得同阿妹都休息。俾佢扯左去陪买𩠌玩煮饭仔前,过马路时佢问我食过未,我又未,虽然仲好饱,又为左陪下佢而去食下。真系唔讲唔知,佢话原来台湾都有呢间店,未食前佢已讲定话下次黎要食乜,我话你肯定好食嫁喇?!佢话肯定,因为食过wo!!上次去台湾,朋友提议食呢d,当时我兴趣不大,点知食食下,又几好味㖞!!黑丸嫩仙草30材料有芋q, 金薯,红豆,珍珠,嫩鲜草同鲜奶。味道整体不错,喜欢食材的qq度,而且不太甜!!只是没有台式地道的真材实料大大碗,如果更冰冻会更正斗!可能大家已吃得好饱既关系,两个人一碗都够晒饱肚喇!呢度仲有d杂志俾妹妹睇,而且都有纸巾盒系堂食台上,店仔黎讲算唔错!

黑丸嫩仙草30

2015-11-01