2017-05-28
之前网上介绍,中式菜,细细碟,多选择。听到真系好适合二人行去食。6点去到,无乜人。心谂,我早食饭姐,应该安全既。 第一碟系麻辣粉皮。微辣又或者叫唔辣。中下。第二碟咕噜肉。上枱面时,我觉得甜酸味好香,件件都系肉,无骨。ok。第三碟系孜然羊肉,个汁酱好浓味唔辣,羊肉无羊味,质地食落似酒楼无味肥牛咁。中下。第四碟系野山椒炒牛肉,同样好浓味,有2只辣椒icon及有2粒真辣椒,但唔辣。中下。第五碟系什菌红烧豆腐,都系好浓味。大致ok。第六碟系小笼包,正常味,唔咸。ok。第七碟系翅头螺肉云吞鸡,真系不得了,一放上枱已经好强劲既药味,趁热试一啖,好浓厚既药+鸡味,有种似 “无鸡精咁咸,但都好咸“既感觉。其实见到鸡脾系开心既。中下。第八碟皮蛋。唔知系咪琴晚食米线𠮶阵都食过皮蛋。我觉得呢碟无乜皮蛋味,唔辣。中下总结:idea is good。由于重口味,我饭后饮咗好多好多好多水。又或者,系我平时食得太清淡,所以唔习惯外出用餐。
听到真系好适合二人行去食。
6点去到,无乜人。心谂,我早食饭姐,应该安全既。
第一碟系麻辣粉皮。微辣又或者叫唔辣。中下。
第五碟系什菌红烧豆腐,都系好浓味。大致ok。
第六碟系小笼包,正常味,唔咸。ok。
总结:idea is good。
由于重口味,我饭后饮咗好多好多好多水。
又或者,系我平时食得太清淡,所以唔习惯外出用餐。
上:麻辣粉皮;下:咕噜肉
翅头螺肉云吞鸡