2017-12-12 545 浏览
在街上行来行去,见佢门口企理,价钱OK...点了个生牛肉河(单点$4X),阿姐问我饮咩,原来佢假设我叫餐($5X),结果点咗个招牌套餐($63),跟上汤时菜(或指定小食)。阿姐再问饮咩,我反问佢廿八文以上特饮可唔可以加钱点,阿姐继续问我饮咩,我再问佢廿八文以上特饮可唔可以加钱点,阿姐仍然系问我饮咩加句"我要知你想饮咩先知可唔可以加钱",蹉跎一番,最终点个廿八文嘅椰汁冰,阿姐走时话架呢几杯就可以加钱转,上面几杯走无得加钱转。第一次问阿姐时,佢就咁讲,我就明啦生牛肉河 - 芽菜、金不换、青柠分开上,牛肉无乜肥膏,汤底有啲唔知咩黑点(黑椒?锅捞?),唔敢饮啲汤,食食下有点口渴,可能有味精。上汤时菜 - 不足十片椰汁冰 - 好甜另外,虾子饼嘅咖喱牛腩饭($49) - 少少少少少少少少少少辣带甜味,除有一旧牛腩近筋好韧/硬,其余牛腩都林。总结:路过,平食,是旦啦。
在街上行来行去,见佢门口企理,价钱OK...

上汤时菜 - 不足十片

椰汁冰 - 好甜

总结:路过,平食,是旦啦。
生牛肉河
上汤时菜