2017-07-27
夜晚同女朋友行过旺角,见到新开张。文华冰厅。入去试下。铺其实唔大,但排队既人好多。入到去睇完餐牌,然后叫柯打,店内气氛很好👍,员工服务态度超好,原来开张左短短时间已经🈶好多熟客帮衬,特别果个经理(谢经理),见到好多客人入来都会同她打招呼!我地叫左几样野。浓汤猪润牛肉面。叉烧意粉,跟双肠炒蛋牛油厚多。另外鸡翼。特别叫左个。马来咖乜多士。1。先讲下个。浓汤猪润面。个汤底落左姜片,而姜味又辟走左猪润既腥味。简单反而令个汤底清甜另外特别一提,个猪润同牛肉够淋又新鲜2。叉烧汤意粉,汤底够浓,但唔系咸果只,叉烧都够淋(原来系采用太兴,反而要介绍佢跟黎既/双肠炒蛋牛油多,蛋炒得好靓,好滑,多士又厚,绝对低食。3。鸡翼同马来咖吔多士,炸鸡翼十分好味😋😋,特别想讲马来咖吔多士,用两件多士整,睇落同多士一样,但可以话比大家知非常好食,面包皮哄过,搽左个酱,再夹牛油,但个酱好好食同牛油好夹,12蚊唔贵,一定要试!