2021-02-06
一心去附近试好出名既咖啡同Bagel , 点知又贵又伏又难食,仲要食唔饱,走嘅时候见到有间舖头,虽然系普通茶餐厅,应该出名系食猪扒!舖头觉得好似有啲暗,坐咗喺出面门口,叫咗一个豉油汁猪扒肠蛋饭,真系好正,本来想试葱油,但系第一次食,试吓原味先,猪扒好好食,佢林得来又唔系好似无味𠮶一种,总之好好食,配上太阳蛋,同埋煎过嘅肠仔,配上秘制嘅甜豉油汁,都系$50!另外叫咗个常餐就贵少少,要$58 ,猪扒面配一个火腿奄列,加一件多士,个奄列超级劲大,有啲似荃湾嘉乐冰室𠮶一种,可惜因为太大嘅关系,啲蛋同嘉乐一样都系老,多士新鲜系好食嘅,猪扒同个饭系一样质素,我专登将出前一丁面改咗做福面!最后仲要赞里面几个姐姐嘅细心服务,态度好,细心解释,问佢拎多啲豉油汁,成樽俾我慢慢啰,真系好窝心,我赞佢哋好食佢哋都好开心!路过大围嘅朋友,唔一定要食好出名嘅咖啡店,试吓佢哋仲有惊喜!