2022-11-08
The Yell-Owl Seafood And Grill (元朗)元朗泰利街1-29号大兴大厦地下6-7号舖元朗性格比高,安静舒服又食到高格调海鲜同西餐,咁系要行多少少路,揾到呢间猫头鹰。Set Dinner鲜青柠蟹肉他他配杂菜沙律及餐汤餐汤系南瓜汤🎃够浓厚质感。蟹🦀️他他超新鲜,清甜肉质鲜嫩,方切蕃茄粒入口滋味满满。蒜香牛油汁扒虎虾车厘茄扁意粉🍝高度赞赏佢嘅面质,调味嘅酱汁亦都好适合香港人口味,虎虾易甩身。芝士蛋糕🍰原本一餐嘅甜品,两个人share食刚刚好。海鲜拼盘,四个item只系288,抵!我拣左蒜蓉牛油🧈系最基本保持到海鲜鲜味嘅调味。钻石蚬肉质爽脆,高推荐👍🏻👍🏻👍🏻清甜冇沙,一啖一粒食唔停,处理得仔细。龙虾🦞半只容易剥虾,大只爽口,虾膏新鲜,口感弹牙。肉多膏多,有海水嘅鲜味,肉质爽脆,高推荐👍🏻👍🏻👍🏻日本带子四只大只,脆口,丝质带子布满酱汁,齿颊留香,口感丝丝缕缕鲍鱼四只新鲜厚肉,大只爽口弹牙,易切剥开,丰盈滋味。
元朗泰利街1-29号大兴大厦地下6-7号舖
Set Dinner
鲜青柠蟹肉他他配杂菜沙律及餐汤
餐汤系南瓜汤🎃够浓厚质感。
蟹🦀️他他超新鲜,清甜肉质鲜嫩,方切蕃茄粒入口滋味满满。
蒜香牛油汁扒虎虾车厘茄扁意粉🍝
芝士蛋糕🍰
原本一餐嘅甜品,两个人share食刚刚好。
钻石蚬
龙虾🦞半只
日本带子四只
大只,脆口,丝质带子布满酱汁,齿颊留香,口感丝丝缕缕
鲍鱼四只
新鲜厚肉,大只爽口弹牙,易切剥开,丰盈滋味。