2020-10-06
有日见到那个好多人介绍就打算收工去食,8点半去到那个门口已经见到排晒队,而且队尾有个牌写住便当卖晒冇得食,咁冇办法啦,唯有沿住埃华街望下有咩食,路过见到间台湾野叫老厝边,入面又坐满人㖞,见到开饭有160个好评就试试佢啦。我地2个人叫左3样野,一个芋泥蛋饼,一个炸排骨便当同一碗红烧牛肉面,开饭d好评真系不能尽信,个蛋饼系好食既,我谂160好评都系因为蛋饼,其他2样真系极之重口味蛋饼系好食既,芋泥够香滑,蛋皮薄有蛋香,好食过阿木果份红烧牛肉面个汤真系好重牛肉味仲要好咸,佢加埋d雪菜咸上加咸,牛肉系金钱展但系完全冇咬口淋到烂,仲要黐牙好似汤渣咁,感觉上系同汤一齐煲咁,唔掂最后系个炸排骨便当,炸排骨正常,豆腐粒正常,饭同饭上面少少鲁肉都正常,不过佢d配菜就咸到痴线,果几块细细块煎蛋咸到够系几碗饭,个什菜系用鱼汤煮,不过又系咸到癫,唔食配菜都还可以总结就系如果你返工系体力劳动,成日出汗既,就可以嚟呢间食下,一定补充返晒流失既汗水!
蛋饼系好食既,芋泥够香滑,蛋皮薄有蛋香,好食过阿木果份